Ismét eljött a február és hamarosan itt van a Valentin nap a szerelmesek ünnepe. Ilyen időtájt egyre többen kutatnak kétségbeesve a megfelelő ajándék után,a mivel megfelelő módon fejezhetik ki érzéseiket, ugyanakkor szolíd és elegáns. Talán ez az oka annak, hogy február 14 környékén sokan keresnek fel minket, hogy páros karkötőt vásároljanak és egyedi szöveggel gavírozzák.

De a közös kiegészítők nem csak az év ezen időszakában népszerűek.

A tendencia azt mutatja, hogy sokan már jegygyűrű vagy karikagyűrű helyett is valamilyen közös darabot választanak, ezzel fejezve ki összetartozásukat és hűségüket. Az alapanyag választás sem véletlen, hiszen a prémium minőségű tiánium, orvosifém vagy tungsten alapanyagbol megmunkált darabok valóban elnyűhetetlen és életre szóló ékszerek lehetnek. Bizonyára senkinek nem kell bemutatni ezen ékszerek rendkívül jó tulajdonságatit, ellenálló képességüket a sérülések, de akár a kémiai behatások ellen is.
A modern formákat és stílust képviselő ékszerek között mindkét nem könnyen megtalálhatja azokat a darabokat, amelyek csodás kiegészítői lehetnek mindennapjaiknak. A legújabb technológiai újításoknak köszönhetően az ékszer webáruházak rendkívül finom és elegánsan törékeny női ékszerek mellett a robosztusabb férfi darabokig minden stílusjegyet képviseltetnek kollekcióikban.

Egyedi gravírozás új frmában

Az ékszerek egyedi felirattal való ellátása nem újkeletű dolog, de a technika fejlődésével egyre szebbé és mindenki számára megfizethetővé vált. Ma már az ország bármely pontján találunk olyan üzletet, ahol 500-1000 Ft közötti átlagáron bármilyen szöveget vagy képet égetnek az ékszer felületére egy erre a célra kialakított lézer gravíozó géppel. A párok általában egy szerelmes idézettel,mondttal lepik meg egymást, de nagyon gyakori az évszám gravírozás is.