Páros ékszer

Ha mindketten szeretitek az ékszereket, akkor egy közösen viselhető páros nyaklánc ideális választás lehet számotokra.

A tendencia azt mutatja, hogy sokan már jegygyűrű vagy karikagyűrű helyett is valamilyen közös ékszert választanak, ezzel fejezve ki összetartozásukat és hűségüket. Vegyetek az egyéniségetekhez legjobban illő mintájú vagy formavilágú nyakláncokat. Ha például karikagyűrű helyett vásárolnátok, akkor gyűrűset, ha szeretitek a zenét, akkor hangjegyes medált is választhattok. Léteznek klasszikus szív formájú, törhető medálok, de igazán romantikus ajándék lehet a szív és kulcs formájú darab.

Választáskor érdemes számbavenni a lehetőségeket, hiszen rengeteg ékszer webshop kínál különböző árkategóriájú termékeket, ami között akad fémötvözet, bizsu, műanyag, bőr és műbőr is, de a legtartósabbak biztosan a nemesacélból készült ékszerek. Nem hanyagolhatjuk el azt a tényt sem, hogy az orvosi fém 316L – 100% antiallergén anyag. Fémallergiában szenvedők is bátran viselhetik akár mindennap és biztosak lehetnek benne, hogy semmilyen irritációt, de még kipirosodást sem okoz a bőrön. Összehasonlítva más nemesfémekkel az acél kevésbé hajlamos a kopásra és karcolódásra, rendkívül erős és strapabíró, akár termál- vagy tengervíznek is kitehető probléma nélkül.

paros-ekszer

Páros ékszer

Hogyan alakult ki a páros nyaklánc viselete?

A középkorban azok sem estek kétségbe, akik nem tudták megfizetni az ékszereket. Eljegyzésüket különös módon pecsételték meg. Egyszerűen félbetörtek egy ezüst, vagy arany érmét, aminek felét párjuknak ajándékozták. E hagyomány folytatódott egészen a 19. századig, amikor sok menyasszony volt látható nyakába kötött selyem szalaggal, melyen ott csillogott a fél érme.

Páros ékszer

Páros Ékszer gravírozás

Az ékszerek egyedi felirattal való ellátása nem új keletű dolog, de a technika fejlődésével egyre szebbé, és mindenki számára megfizethetővé vált. Ma már az ország bármely pontján találunk olyan üzletet, ahol 500-1000 Ft közötti átlagáron bármilyen szöveget vagy képet égetnek az ékszer felületére, egy erre a célra kialakított lézer gravíozó géppel. A párok általában egy szerelmes idézettel, mondattal lepik meg egymást, de nagyon gyakori az évszám gravírozás is. Webáruházunk sajnos nem vállal egyedi gravírozást.