by

A legújabb divat: Nemesacél eljegyzési gyűrűk

Sokaknak még az is problémát okoz, hogy melyik kezünkön, melyik ujjunkra milyen gyűrűt kell húzni vagy mit is jelent ez. Az eljegyzési gyűrűn például a bal kéz gyűrűsujján van a megfelelő helyen,de az esküvő után át kell tenni a jobb kezünk gyűrűsujjára. Nálunk is elterjedt már az a szokás, hogy az ara kezét egy nagy köves gyűrűvel kell megkérni, mivel az esküvő a legritkább esetben van azonnal a lánykérést követően, így van időnk kiválasztani a megfelelő nemesacél karikagyűrűt. Az Ékszer Sziget webáruház kínálatában rendkívül széles választékból szemezgethetnek a friss jegyesek és párok, így könnyedén megtalálhatják az igazit.

A manapság trendi karikagyűrű már egyáltalán nem az a sima “karikagyűrű”, ahogy régen megismertük. A különleges formavilágú titánium és nemesacél karikagyűrűk térnyerésével a klasszikus stílus mellett az extrém darabok sem ritkák. Egy modern esküvőn már senki nem lepődik meg, ha a gyűrű mondjuk koafa berakással készült titánium ékszer, esetleg a megszokott sárgaarany-fehérarany kombináció helyett fekete vagy akár különböző színben pompázik.

Sokan természetesen ragaszkodnak a konzervatív és hagyományos megjelenéshez, ezért nekik készülnek a régi, letisztult formákat és megszokott sablonokat követő orvosifém gyűrűk. A modern kor ékszerkészítő ötvös mesterei azonban a kor igényeit szem előtt tartva fokozatosan újítják meg kollekcióikat és vadítják meg az ékszerek rajongóit.